Vergoeding

Vergoedingen bij Diabetes

Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw basisverzekering is het noodzakelijk uw voeten te laten screenen. Deze screening kunt u beschouwen als een 'risico-inventarisatie' die in kaart brengt welke risico's u en uw voeten lopen.
Deze wordt uitgevoerd door een podotherapeut, voor het eerste bezoek heeft u een verwijzing van uw huisartsnodig. Hierna wordt in kaart gebracht of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Vergoedingen bij Reuma

Voetzorg bij Reumatische aandoeningen wordt niet door uw basisverzekering vergoed. In sommige gevallen is het wel mogelijk om de voetzorg vanuit een aanvullend pakket van de zorgverzekering te ontvangen. U hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Let op, bij sommige zorgverzekeraars hebt u vooraf toestemming nodig. De eventuele vergoeding verschilt per verzekering. Zo zijn er zorgverzekeraars die een maximaal bedrag per jaar uitkeren en zorgverzekeraars die per behandeling een bepaald bedrag vergoeden. U vindt dit terug in uw polisvoorwaarden.


Vergoedingen overige risicovoeten

Voetzorg bij de overige risicovoeten wordt niet door uw basisverzekering vergoed. In sommige gevallen is het wel mogelijk om de voetzorg vanuit een aanvullend pakket van de zorgverzekering te ontvangen. U hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Let op, bij sommige zorgverzekeraars hebt u vooraf toestemming nodig. De eventuele vergoeding verschilt per verzekering. Zo zijn er zorgverzekeraars die een maximaal bedrag per jaar uitkeren en zorgverzekeraars die per behandeling een bepaald bedrag vergoeden. U vindt dit terug in uw polisvoorwaarden.